petek, 13. januar 2012

Družinsko kampiranje - družinski šotori

Obeta se lep vikend, sonce bo toplo sijalo, otroci bodo polni energije in kam se boste podali? Pravi odgovor je na kampiranje, ki je odlično razvedrilo, zabava in hkrati dober družinski nekajdnevni izlet, ki vas bo še bolj povezal kot do sedaj. Za kampiranje ne potrebujete nobene posebne opreme za kampiranje, oziroma je to še najbolj odvisno prav od vas samih. Namreč lahko se odločite za tako imenovano “robinzonsko” kampiranje ali za tipično kampiranje ob morju ali jezeru. Šotori so glavna oprema za vsakega kampista!

Robinzonsko kampiranje je oblika, kjer ne boste potrebovali skoraj nobene kamping opreme, ampak je dovolj že samo šotor, nekaj klinov in vrvic za fiksiranje ter osnovni pribor za kuhanje (posodica za kuhanje, nož, vilica, žlica). Za takšno kampiranje se ponavadi odločajo družine, ki so že bolj vešče preživetja v naravi, saj je potrebno imeti ogromno znanja glede same narave, gozda, hrane v naravi in podobno. Bi si upali oditi na takšno kampiranje skoraj brez vsega? Greli bi se s pomočjo ognja, ki bi ga sami zanetili, hrano bi si sami nabrali ali pa prinešeno opekli na odprtem ognju. Nekaterim takšna dogodivščina ustreza.

Druga oblika kampiranje je bolj tista tipična, klasična in ne predstavlja nobenega posebnega adrenalina saj svoj šotor in obilo kamp opreme (kamp hladilnik, kamp omarica..ipd.) postavite v zato namenjen avtokamp, ki ima urejene sanitarije in parcele.

Družinsko kampiranje na slovenski obali? Fiesa, Portorož, Ankaran vsi kraji imajo svoje kampe, kjer je postavljeno ogromno šotorov in so primerni za vaše dogodivščine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar